Vijesti

Skupština sutra o četvrtom paviljonu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da bi parlament Srpske sutra, kao prvu tačku dnevnog reda, trebalo da razmatra odluku o finansijskom aranžanu od 6,2 miliona KM, koji bi omogućio gradnju četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjaluci.

Izvor:Srna

Nakon sastanka sa predstavnicima Studentskog centra "Nikola Tesla" i Studentske unije Republike Srpske, Radojičić je naveo da su aktuelni kapaciteti studentskog smještaja u Banjaluci nešto više od 1.100 mjesta, dok bi se izgradnjom novog paviljona dobilo još 900.

"To još nije dovoljno za 17.000 banjalučkih studenata, ali bi predstavljalo značajan pomak u odnosu na postojeći kapacitet", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Radojičić je naglasio da u ovom trenutku Narodna skupština Republike Srpske treba da riješi finansiranje gradnje četvrtog paviljona, a da su, kad je riječ o imovinskim pitanjima za četvrti paviljon, stvoreni svi preduslovi za izgradnju.

On je naveo da je sa predstavnicima Studentske unije razgovarao o značajnim pitanjima za sve studente u Srpskoj, prvenstveno o gradnji studentskih domova na Palama i u Foči, koji su u toku.

Radojičić je napomenuo da je riječi bilo i o projektima i organizovanju Studenstke unije, o pitanjima zakona, koji se odnose na studentski standard, na visoko obrazovanje i rad studentskih zadruga.

Vršilac dužnosti direktora Studentskog centra Zoran Babić naglasio je da je u toku rješavanje imovinskih odnosa za prvi i drugi paviljon, što predstavlja osnovni problem u prelasku Studentskog centra na nivo studentskog grada.

Babić smatra da bi krajem maja trebalo da budu postignuti rezultati o ovom pitanju.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica rekao je da je prioritet studenata u Banjaluci početak gradnje četvrtog paviljona, te da Unija nije zadovoljna dinamikom rješavanja ovog problema.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog