Vijesti

Frontalov brojač

Frontal je danas postavio novi brojač jer ne radimo na podrivanju ustavnog poretka. Podsjećamo čitaoce na tekst "Dan kada smo `skinuli` brojač" objavljen 4. januara 2012. godine.

Brojač je jedan od simbola Frontala. Njegova simbolika je višestruka i sigurni smo da ne pretjerujemo ako tvrdimo da je Frontalov brojač nešto što je obilježilo prošlu godinu.

Prvenstveno, izuzetno nam je drago da je brojač nastao u saradnji sa našim komentatorima i da je naišao na pozitivne kritike naših čitalaca.

Naime, na vijest od 12. 02. 2011. Godine  „Dodik: Autoput Banja Luka - Gradiška u junu“, Frontalovac Petar Popara Crni predložio je da se  „uz resurse koje nam pružaju nove tehnologije, stavi do znanja funkcionerima da je njihova javno izgovorena riječ dodatno dobila na težini, a time i Srpska dobila na demokratizaciji društva.“

Brojač je odborjavao do sredine juna, a Srpska je svoj prvi auto - put dobila 30. novembra. Pomjerajući novi rok, logično je bilo da se stavi i novi brojač, pa smo tako i do tog roka odbrojavali. Republika Srpska je tog poslljednjeg dana novembra prošle godine dobila svoj auto - put što je jedna od najznačajnijih pobjeda Srpske u proteklih 15 godina.

Na svečanom otvaranju, premijer Srpske, Aleksandar Džombić, je rekao da je „bilo onih koji su odbrojavali“, tako da je prvi brojač u Republici Srpskoj primjećen i prihvaćen.

S obzirom na ovu izjavu premijera Džombića, vjerovatno smo u najvišim političkim krugovima Srpske prihvaćeni kao oni čiju je misiju juče odlično definisao predsjednik RS, Milorad Dodik, na prijemu za novinare:

„Kritički osvrt prema društvenim pojavama mi shvatamo kao doprinos širenju svijesti o potrebi činjenja boljeg i u tom pogledu smo i onda kada je politika bila sa jedne, a mediji sa druge strane, djelovali sa ciljem da napravimo bolje društvo.“

Skoro godinu dana nakon Frontalovog brojača, nevladina organizacija  „Centar za zastupanje građanskih interesa“ postavio je u centralnoj sarajevskoj ulici brojač budžetske potrošnje. Ovaj brojač pokazuje koliko se svake sekunde potroši sredstava iz budžeta na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. U momentu pisanja ovog teksta, četvrtog dana ove godine, odnosno u RS drugog, a u FBiH prvog radnog dana potrošeno je fantastičnih 85.000.000 KM.

Frontal redakcija 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog