Vijesti

Kovač: SDS traži prijevremene izbore na mandat od četiri godine

ISTOČNO SARAJEVO - Zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač izjavio je danas da SDS traži prijevremene izbore na nivou Republike Srpske i BiH pod uslovom da oni budu na mandat od četiri godine.

izvor: Srna

Kovač je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da to podrazumijeva izmjenu odgovarajućih zakonskih rješenja.

"SNSD ima ključ za rješenje tog problema jer je na vlasti u Republici Srpskoj i učestvuje u parlamentarnoj većini na nivou BiH", naveo je Kovač, te dodao da sve zavisi od volje SNSD-a.

Zamjenik predsjednika SDS-a ocijenio je da se Poreska uprava Srpske ne ponaša jednako prema svim poreskim dužnicima i lokalnim zajednicama.

"Imamo situaciju da Poreska uprava tuži sitne dužnike i plijeni im imovinu, dok su veliki dužnici zbog kojih dolazi u pitanje funkcionisanje cijelog sistema u Srpskoj i BiH povlašćeni i zaštićeni", kaže Kovač.

On je dodao da je, prilikom isplate naknada radnicima RAOP-a iz Istočnog Sarajeva koji su tužili preduzeće, samo opština Istočno Novo Sarajevo dobila sav novac od poreza na lična primanja, dok ostale opštine u kojima žive radnici koji su naplatili svoja potraživanja nisu dobile ništa.

"Pozivamo vlasti u Srpskoj da se prema svima odnose na potpuno isti način i da se izvršavaju zakoni koje je donijela Narodna skupština Srpske čime bi se svima nama omogućilo da lakše i kvalitetnije servisiramo svoje obaveze i pomognemo svima da imaju jednake uslove za život i rad", istakao je Kovač, koji je načelnik opštine Istočna Ilidža.

Kada je riječ o proslavljanju 1. marta kao "dana nezavisnosti" u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, Kovač je rekao da SDS traži smjenu i utvrđivanje odgovornosti svih koji su organizovali proslave, ali i onih koji su kao neposredni rukovodioci trebalo da spriječe trošenja budžetskog novca u te svrhe.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog