Vijesti

PDP - Porodično okupiranje institucija

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa /PDP/ saopštila je danas da to što je supruga predsjednika Narodne skupštine Republike Srpke Igora Radojičića postavljena na mjesto pomoćnika ministra finansija Srpske predstavlja "primjer porodičnog okupiranja institucija sistema".

izvor: Srna

PDP ističe da nisu tačni navodi koje je danas na konferenciji za novinare iznio član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Mikeš, prema kojima se Radojičić nepravedno optužuje da je zaposlio suprugu u Ministarstvo finansija.

"Gospođa Radojičić nije samo 'zaposlena' u Ministarstvu finansija, nego je 2011. godine, uz podršku svog supruga, postavljena za pomoćnika ministra finansija. Tako da se danas vjerovatno samo u Srpskoj dešava da budžet, te brojne izvještaje i informacije Ministarstva finansija priprema gospođa Radojičić, a usvaja gospodin Radojičić, sa svojom skupštinskom većinom", navodi PDP.

PDP podsjeća da je u maju prošle godine ova stranka usvojila i objavila Deklaraciju o borbi protiv nepotizma, koja će, kako navode, poslije oktobarskih izbora prerasti u zakon.

"Prema toj deklaraciji PDP-a, predsjednik Republike, predsjednik Narodne skupštine, predsjednik Vlade, ministri, pomoćnici ministara, poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova, te izvršni direktori neće moći na istim tim pozicijama imati svoje supružnike, roditelje, djecu, brata ili sestru", dodaje se u saopštenju.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog