Vijesti

Ruski patrijarh danas uručuje odlikovanje Dodiku

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas će u Moskvi biti uručeno odlikovanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda za istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i unapređenje i jačanje hrišćanskih vrijednosti u društvu.

Izvor:Srna

Dodiku će priznanje uručiti Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril u sali crkvenih savjeta Hrama Hrista Spasitelja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Veoma sam počastvovan što imam priliku da budem jedan od odlikovanih", rekao je Dodik juče Srni.

Dobitnici ovog odlikovanja su ruski predsjednik Vladimir Putin i premijer Dimitrij Medvedev, od sveštenih lica su blaženopočivši patrijarh srpski Pavle i patrijarh Grčke pravoslavne crkve, a osim njih, odlikovani su i režiser Emir Kusturica i teniser Novak Đoković.

Dodik je potvrdio da će se danas u Moskvi sastati sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom sa kojim će razgovarati o razvoju situacije u BiH, a upoznaće ga i o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj.

"Razgovaraćemo o međusobnim političkim odnosima i razvoju situacije u BiH", istakao je Dodik, dodavši da će se tokom razgovora interesovati o situaciji u Ukrajini.

Dodik je potvrdio da će tokom posjete Moskvi imati sastanak i sa predstavnicima ruske kompanije "Zarubežnjeft" i drugim firmama koje su prisutne u Republici Srpskoj. "Razgovaraćemo o novim mogućnostima saradnje", rekao je Dodik

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog