Tehnologija

Aplikacija koja vam pomaže da izbjegnete nemile prijatelje

Nova aplikacija Cloak je društvena mreža za asocijalne ličnosti. Dok su društvene mreže usmjerene ka zbližavanju prijatelja, Cloak koristi podatke o lokaciji kako bi vam pomogao da ih izbjegnete.

izvor: mashable.com

Ova aplikacija putem društvenih mreža pronalazi informacije o lokaciji vaših prijatelja te vam pomaže da izbjegnete određene ljude na ulici.

Za sada, Cloak vuče informacije samo sa Fourskvera i Instagrama, tako da one koje želite izbjeći morate imati na ovim mrežama. Cloak će vam prikazati mapu na kojoj je jasno obilježena vaša lokacija, kao i lokacije vaših prijatelja, a one koje ne želite sresti možete označiti zastavom. U tom slučaju će vas aplikacija obavijestiti kada vam se ta osoba približi.

Programeri ove aplikacije kažu da rade na tome da je povežu sa drugim društvenim mrežama, ali sumnjamo da će Tviter biti među njima.

Aplikacija je projekat programera Brajn Mora i bivšeg kreativnog direktora Bazfida, Kris Bejkera. Ovo nije prvi put da Bejker skače u pomoć asocijalnim ličnostima, nakon Bazfida radio je na alatci za Chrome koja pomaže korisnicima da blokiraju neželjene sadržaje na Fejsbuku.  


Za Vashington Post, Bejker je rekao da su asocijalne mreže u porastu, te da će biti sve više ovih projekata.

Komentari
Blog