Vijesti

Radojičić: Udruživanje opozicije je vraćanje 15 godina unazad

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da potpisivanje sporazuma o zajedničkom djelovanju opozicionih partija u Republici Srpskoj predstavlja vraćanje petnaest godina unazad i vladavinu lidera ovih stranaka koji su za sobom, kako je rekao, ostavili najveću ikad zabilježenu nezaposlenost u Srpskoj.

Izvor:Srna

"Na kraju njihove vlasti, Vlada Milorada Dodika naslijedila je najveći broj nezaposlenih, jer je tada završeno finale ili i vrhunac privatizacije u Republici Srpskoj. Na kraju te 2005. godine bio je apsolutni rekord broja nezaposlenih u Srpskoj od preko 156.000 koji nije dostignut ni u vrijeme globalne ekonomske krize", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da SNSD može izaći i sutra na izbore, ali da formalno-pravno ne postoji procedura koja omogućava vanredne izbore na period od četiri godine.

Radojičić, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, naglasio je da da nijedna anketa, čak ni one koje je opozicija provela, u zbiru nije dala prednost opoziciji.

Na pitanje novinara da li bi se moglo desiti po narodnoj izreci "Dva loša ubiše Miloša", Radojičić je odgovorio: "Da li su loši, mislim da jesu loši".

Komentarišući ko bi mogao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH i da li će SNSD to mjesto prepustiti koalicionim partnerima, Radojičić je rekao da nema govora o prepuštanju, već o dogovoru SNSD-a, DNS-a i SP-a koji tek treba postići kada je riječ o mjestima predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

"Treba tražiti zajedničke kandidate, podržati ih koaliciono bez ikakve sujete od bilo koga od partija koje su u koaliciji", rekao je Radojičić.

PDP i NDP na predstojećim izborima predložiće zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH i listu za Parlamentarnu skupštinu BiH, predviđeno je sporazumom o zajedničkom djelovanju dvije stranke koji je danas potpisan u Banjaluci.

Sporazum su potpisali lideri PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić, u prisustvu predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog