Njega

125 „edukovanih dadilja“ u Banjaluci

Udruženje građana Dobri medo- Centar za kreativni rad s djecom sertifikovalo je 125 nezaposlenih žena za obavljanje posla „edukovane dadilje“.

izvor: Frontal

U okviru projekta “Edukacija za dadilje- siguran put do posla“ koji je trajao od septembra 2013.- februara 2014. godine, 125 žena od 30 do 55 godinastarosti, prošlo je specijalističku obuku  kroz pet ciklusa.

Svi zainteresovani roditelji podatke o svim edukovanim dadiljama u Banjaluci mogu pronaći na internet adresi www.nadjidadilju.ba.

„Svih 125 polaznica programa obuke „Edukacija za dadilje -siguran put do posla“ je uspješno položilo završni test čime su stekle uslove da budu sertifikovane kao „edukovane dadilje“, što roditeljima garantuje da su obučene za najbolju brigu o njihovim mališanima. Po prvi put,naš tim stručnjaka je izradioi Program i priručnik za edukaciju dadilja i pravnu analizu mogućnosti pokretanja biznisa i samozapošljavanja, s konkretnim preporukama za bolju regulaciju i standardizaciju ove oblasti koja ima veliki potencijal za razvoj, ali trenutno nije adekvatno uređena“, rekla je Tatjana Kuruzović, koordinator projekta.


Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog