Njega

125 „edukovanih dadilja“ u Banjaluci

Udruženje građana Dobri medo- Centar za kreativni rad s djecom sertifikovalo je 125 nezaposlenih žena za obavljanje posla „edukovane dadilje“.

izvor: Frontal

U okviru projekta “Edukacija za dadilje- siguran put do posla“ koji je trajao od septembra 2013.- februara 2014. godine, 125 žena od 30 do 55 godinastarosti, prošlo je specijalističku obuku  kroz pet ciklusa.

Svi zainteresovani roditelji podatke o svim edukovanim dadiljama u Banjaluci mogu pronaći na internet adresi www.nadjidadilju.ba.

„Svih 125 polaznica programa obuke „Edukacija za dadilje -siguran put do posla“ je uspješno položilo završni test čime su stekle uslove da budu sertifikovane kao „edukovane dadilje“, što roditeljima garantuje da su obučene za najbolju brigu o njihovim mališanima. Po prvi put,naš tim stručnjaka je izradioi Program i priručnik za edukaciju dadilja i pravnu analizu mogućnosti pokretanja biznisa i samozapošljavanja, s konkretnim preporukama za bolju regulaciju i standardizaciju ove oblasti koja ima veliki potencijal za razvoj, ali trenutno nije adekvatno uređena“, rekla je Tatjana Kuruzović, koordinator projekta.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog