Vijesti

MUP RS dobio nova vozila

BANJALUKA - Početkom naredne sedmice Ministarstvu unutrašnjih poslova RS (MUP RS) biće predano oko 200 novih vozila, od ukupno 384 koja su naručena s ciljem obnove voznog parka u svim organizacionim jedinicama i centrima javnih bezbjednosti (CJB), prenose Nezavisne novine.

izvor: Nezavisne; foto FB 

Prema riječima Mirne Šoja, portparola MUP-a RS, svaki od šest centara javnih bezbjednosti vozila će preuzeti odmah, na licu mjesta.

"Ova vozila čine više od trećine voznog parka MUP-a Republike Srpske, a stara će istovremeno biti povučena iz upotrebe", kazala je Šoja.

Kako su Nezavisne uspjele saznati, među ovih 200 vozila mnoga su iz programa WV, reno, sitroen i dacia, a također će biti podijeljeni i džipovi za specijalnu jednicu, kao i policijski kombiji (marice).

Riječ je o kapitalnoj investiciji koja je odobrena na osnovu odluke Narodne skupštine o dugoročnom zaduživanju RS od 3. jula prošle godine, a čitav aranžman obnove voznog parka MUP-a RS koštaće oko 12,8 miliona KM.

Na ovaj način trebalo bi da bude riješen jedan od gorućih problema policije u RS, koja već godinama koristi stara i neuslovna vozila, od kojih su neka prešla i više od 500.000 kilometara.

Ranija dva konkursa za ove namjene propala su iz objektivnih razloga, a tender koji je prošao raspisan je kroz čak 19 lotova, za 359 putničkih i 25 terenskih vozila različitih karakteristika i zapremine.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama, svečanosti primopredaje vozila trebalo bi da prisustvuju i Milorad Dodik, predsjednik RS, kao i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog