Vijesti

Lokalne zajednice u projektu pomirenja PRO-budućnost

SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu danas će zvanični predstavnici 32 lokalne zajednice iz BiH potpisati sporazum o saradnji sa CRS na USAID projektu "PRO-budućnost".

izvor: Srna

"PRO-budućnost" /povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost/ je četvorogodišnji projekat USAID izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH. 

CRS i partneri su u okviru javnog poziva, na koji je stiglo 86 prijava odabrali 16 "parova" opština. 

Srebreica i Bratunac, Prijedor i Sanski Most, Mostar i Nevesinje, Novo Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo - samo su neke od 32 opštine/grada iz cijele BiH koji će sarađivati u okviru ovog projekta USAID, saopšteno je iz CRS BiH. 

Zvaničnim potpisivanjem sporazuma o saradnji predstavnici opština i gradova iskazuju spremnost da rade sa drugom opštinom/gradom sa kojim čine par. Prije svega, riječ je o opštinama/gradovima koji su od rata podijeljeni po entitetskoj liniji i koji žele da zajednički provode aktivnosti za dobrobit svojih građana. 

Nakon potpisivanja sporazuma, aktivnosti "PRO-budućnosti" biće započete na terenu, a uključiće i vjerske zajednice, mlade, nevladine organizacije, udruženja žena, medije i ostale građane. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog