Vijesti

Darivanjem krvi i pokaznom vježbom obilježen Dan policije

Povodom Dana policije organizovano dobrovoljno davanje krvi i Dan otvorenih vrata u svim organizacionim jedicama CJB Banja Luka.

izvor: Frontal

Više od stotinu pripadnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka je, povodom Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji MUP-a Republike Srpske, 31.3. i 1.4. u Zavodu za transfuziju krvi u Banja Luci, dobrovoljno darivalo krv, u namjeri povećavanja zaliha krvi i spašavanja života građana kojima je krv potrebna.  

"Izražavajući ličnu humanost, kao i humanost policijske profesije među prvim davaocima krvi bili su rukovodni radnici Centra i organizacionih jedinica,  načelnik Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad i komandiri policijskih stanica iz sastava CJB Banja Luka kojim su se pridružili policijski i državni službenici sa područja opština koje operativno pokriva ovaj Centar", saopštili su iz CJB Banja Luka.

U sklopu kulturno-sportskih manifestacija povodom obilježavanja Dana policije MUP-a RS, Centar javne bezbjednosti Banja Luka, organizovao je pokaznu vježbu Jednice za podršku Banja Luka. Pokaznom vježbom pripadnici Jednice za podršku prezentovali su vježbe samoodbrane (poluge, zahvate, bacanja, pritiske), službenu opremu (pištolje, puške, snajpere, lisice, uniformu, palice, štitove i dr,) i službene pse.  

Dan otvorenih vrata organizovan je i u organizacionim jednicimama Centra, policijskim stanicama i Stanici javne bezbjednosti Mrkonjić Grad gdje je kroz neposredno druženje da djecom predškolskog i školskog uzrasta prezentovan rad policijskih službenika, materijalno-tehnička sredstva i oprema policije. Djeca iz dječijeg vrtića „Milja Đukanović“ iz Mrkonjić Grada, su pripremila pjesmu povodom Dana policije, i sa oduševljenjem učestvovala u druženju sa policijom i mogućnostima koje im je policija prezentovala.  

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog