Vijesti

Šumaher na momente svjestan, budi se

Sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher ima trenutke kada je svjestan i budan, objavila je njegova menadžerka Zabine Kem.

Izvor:B92

Šumaher je od 29. decembra i nesreće tokom skijanja smješten u bolnici u Grenoblu u komi, a proces njegovog buđenja započet je krajem januara.

„Mihael pokazuje napredak. Na momente pokazuje da je svjestan i da se budi“, stoji u saopštenju koje je objavila Kemova.

„Svi smo uz njega tokom njegove duge i teške borbe, zajedno sa timom bolnice u Grenoblu i uvjereni smo se da će se potpuno probuditi“, dodaje se u saopštenju. 

Posljednjih nedjelja pojavile su se brojne spekulacije koje su ukazivale da je Šumaherovo stanje nepromjenjeno, ali je Kemova više puta isticala da postoje znaci koji njegovu porodicu uvjeravaju da će se potpuno oporaviti. 


„Željeli smo da se zahvalimo svima na porukama podrške. U isto vrijeme, molimo vas da razumijete da ne planiramo da objavimo više detalja. To je neophodno da bi se zaštitila privatnost Mihaela i njegove porodice, kao i da bi se omogućilo ljekarskom timu da mirno radi“, ističe se u saopštenju.

Šumi na klinici nastavlja oporavak?

Prijatelj porodice Mihaela Šumhahera otkrio je da će legendarni Nijemac biti prebačen u rehabilitacionu kliniku, a ne na kućno liječenje.

Menadžerka sedmostrukog svjetskog šampiona još u srijedu je rekla da su spekulacije medija da bi Šumaherova supruga mogla da potroši deset miliona evra da bi se ugradila specijalna medicinska oprema u njihovoj kući u Švajcarskoj neosnovane. 

„Mihael će biti premješten u rehabilitacionu kliniku u nekom trenutku, ali ne još. Uvjereni smo da će se Mihael probuditi i zašto bi terbalo da ugradimo specijalnu opremu za čovjeka koji će ostati u vegetativnom stanju u njegovoj kući? To bi impliciralo da za njega nema nade“, rekao je neimenovani prijatelj porodice Šumaher.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog