Vijesti

Jovičić: Policija se razvija zajedno sa Srpskom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je danas da se policija 22 godine razvija zajedno sa Republikom Srpskom i da ponosno i časno, iz godine u godinu, izlazi sve jača, bolja i organizovanija.

Izvor:Srna

"U prethodnom periodu pokazali smo da ne dozvoljavamo nikom da kalja ugled i čast pripadnika policije Republike Srpske", rekao je Jovičić, obraćajući se na svečanom prijemu u Banjaluci povodom Dana policije Republike Srpske. 

Jovičić je napomenuo da je MUP Srpske pokrenuo krivične i disciplinske postupke protiv pripadnika koji su pokušali da ukaljaju ugled ove institucije. 

On ističe da MUP Srpske zbog 782 pripadnika policije Republike Srpske, koji su dali svoje živote za stvaranje Srpske, neće dozvoliti da se kalja ugled ove institucije kako njihova borba ne bi bila uzaludna. 

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić ocijenio je da je policija Srpske učinila veliki napor da postane institucija u funkciji građana i istakao se u tom pogledu, iz godine u godinu, ostvaruje napredak. 

"Naši počeci bili su teški, jer su se dešavali tokom ratnih dešavanja, kada je 782 pripadnika policije dalo živote za Republiku Srpsku", rekao je Vasić. 

On je podsjetio da su se u poslijeratnom periodu dešavale rekonstrukcije, ponekad bolne i nepravedne, zbog čega je policija izgubila određen broj ljudi koji su desertifikovani. 

"Policija Srpske je ostvarivala dosljednost u svom radu, posebno u oblastima u vezi sa saradnjom sa Haškim tribunalom, borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je Vasić. 

On je dodao da je policija Republike Srpske u odnosu na uložena sredstva jedna od boljih policija u regionu. 

"Za nas je jako važno da nam Vlada i Narodna skupština Republike Srpske daju podršku i da su, posebno kroz nabavku opreme, doveli do toga da policija Republike Srpske lakše i uspješnije radi", istakao je Vasić. 

On je naveo da policija Republike Srpske vlastitim snagama razvija određene kapacitete, koje i mnogo veće i opremljenije policije nisu mogle, kao što je oblast borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, finansijske istrage i oduzimanje nelegalno stečene imovine. 

Na svečanom prijemu najzaslužnijim službenicima i organizacionim jedinicama policije Srpske dodjeljena su priznanja. 

Čestitke povodom Dana Policije Srpske uputili su predsjednik Narodne skuptine Republike Srpske Igor Radojičić, ambasador BiH u Rumuniji Duško Kovačević, generalni konzul BiH u Čikagu Brane Pećanac i NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom. 

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici policija Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i akademske zajednice.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog