Vijesti

Doboj ne izmiruje obaveze za protivgradnu zaštitu

BANJALUKA- Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske Joviša Kovačević izjavio je da je saradnja sa lokalnim zajednicama u sistemu protivgradne zaštite dobra, ali da postoji problem sa gradom Doboj.

izvor: Srna

"Najproblematičniji je višegodišnji odnos sa gradom Doboj gdje imamo neizmirene obaveze za 2013. godinu prema strijelcima zbog neizmirenih obaveza prema nama. 

Smatramo da odnos Doboja prema mjestu protivgradne zaštite nije dobar i da mora zauzeti više mjesto na listi prioriteta", rekao je Kovačević za portal "poljoprivrednik". 

Prema njegovim riječima, isključenje Doboja iz sistema protivgradne zaštite dovelo bi do toga da bi pri južnim prodorima gradonosni oblaci dolinom rijeke Bosne dolazili direktno u središte branjenog prostora Posavine. 

Kovačević je naglasio da je svugdje primijetan nedostatak finansijskih sredstava, ali da je najvažnije da lokalne zajednice razumiju da je neophodno obezbijediti novac za pripremu sezone, onako kako je ugovoreno, kao i novac za plaćanje strijelaca na protivgradnim stanicama u sezoni, odnosno nakon završetka sezone. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog