Vijesti

Mladi socijaldemokrati obilježili Dan planete Zemlje

Zaštita životne sredine je jedan o ciljeva rada Mladih socijaldemokrata jer se kroz zaštitu sredine pokazuje ljubav prema svojoj zajednici i cijeloj Republici Srpskoj, istakao je predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović komentarišući akcije zaštite životne sredine koje su, povodom Dana planete zemlje, organizovali odbori MSD-a širom Srpske.

izvor: Frontal

"Danas smo ovdje u Doboju, ali i u Ugljeviku, Prijedoru, Zvorniku, Nevesinju, Brodu, Istočnoj Ilidži, Palama i drugim opštinama Srpske pokazali da moramo voditi računa o našoj okolini. Različitim ekološkim akcijama želimo da probudimo veći osjećaj za našu okolinu, koju moramo čuvati za generacije koje dolaze", istakao je Petrović.

Mladi socijaldemokrati Doboja su, povodom Dana planete Zemlje, zajedno sa Savjetom mladih SP-a, pošumili četinarskim sadnicama izletište Okolište na Ozrenu, uklonili divlje deponije i uredili ljetnikovac na ovom izletištu.

Predsjednik GO MSD Doboj Radomir Simikić istakao je da je zajedničkim radom poslata poruka o potrebi očuvanja i zaštite životne sredine, te da mladima treba ukazati na ljepote ozrenskog kraja i razviti svijest o njegovom unapređenju.

Mladi socijaldemokrati Brod su uredili izletište Dubokovac, gdje su uklonili više deponija smeća i uređedili prostor oko izvora pitke vode.

OO MSD Ugljevik je organizovao akciju čišćenja korita rijeke Janje u ovoj opštini.

U opštini Istočna Ilidža OO MSD je organizovao akciju čišćenja ulica i uklanjanja divljih deponija.

"Konstantno provodimo akcije ovog tipa. Znamo da je čišćenje naše opštine posao lokalne vlasti, ali želimo da rješavamo probleme, a ne da čekamo da ih drugi riješe", rekao je predsjednik OO MSD Istočna Ilidža Marko Šilj.

Slične akcije su organizovane i u Prijedoru i Palama, a u toku su u Teslicu, Derventi,  Zvorniku i Nevesinju.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog