Vijesti

Vodostaj Bosne sinoć u 22.00 časa bio 630 centimetara

Vodostaj rijeke Bosne sinoć je u 22.00 časa u Doboju iznosio 630 centimetara što je manje za pet centimetara nego tri časa ranije, saopšteno je jutros iz Republičke uprave Civilne zaštite.

izvor: Srna

U opštini Modriča vodostaj rijeke Bosne je u opadanju, a u mjesnim zajednicama Koprivna, Vrnjak, Modriča četiri, Modriča Grad i Miloševac poplavljeno je oko 600 kuća.

Tokom jučerašnjeg dana i noći evakuisano je oko 380 ljudi helikopterom Oružanih snaga BiH i čamcima. 

Prema potrebi, odgovarajuće službe vrše dostavu hrane i vode i evakuaišu ljude. 

U svim kanalima je osjetno manje vode, koja se povukla i iz Ulice solunskih boraca, navodi se u jutrošnjem izvještaju Republičke Uprave civilne zaštite. 

U opštini Čelinac vodostaj rijeke Vrbanje je i dalje u opadanju. Stanje se postepeno normalizuje, telefonske veze su i dalje u prekidu, a dio grada dobio je električnu energiju i vodu. Magistralni put Banjaluka - Čelinac je prohodan a saobraćaj se odvija otežano zbog odrona. 

U opštini Kostajnica vodostaj rijeke Une je u porastu i u 4.00 časa iznosio je 503 centimetra, što je za 20 centimetara više u odnosu na mjerenje od 18.00 časova. 

Poplavljeno je 30 objekata, a dvije porodice su evakuisane iz Ulice Ranka Šipke. Magistralni put Kostajnica - Kozarska Dubica je i dalje u prekidu. Na zaštiti stanovništva su angažovani svi ljudski i materijalni resursi. 

U opštini Srbac vodostaj rijeke Save u 4.00 časa iznosio je 1.010 centimetara, što je za devet centimetara više u odnosu na mjerenje od 19.00 časova. Magistralni put Srbac - Nova Topola je prohodan, u Mjesnoj zajednici Kobaš poplavljeno je 10 kuća a u samom Srpcu 20 kuća. 

U gradu Banjaluka, vodostaj rijeke Vrbas na mjernom mjestu Delibašino Selo u 22.00 časa iznosio je 480 centimetara, što je za 29 centimetara manje u odnosu na mjerenje od 19.00 časova. 

Vodostaj rijeke Vrbanje je u opadanju i u 22.00 časa iznosio je 240 centimetara što je za 15 centimetara manje u odnosu na mjerenje od 19.00 časova. 

U opštini Novi Grad vodostaj rijeke Une u 4.00 časa je iznosio 554 centimetra što je za 14 centimetara manje u odnosu na mjerenje od 19.00 časova. 

Vodostaj rijeke Sane u 4.00 časa je iznosio 586 centimetara, što je za osam centimetara manje u odnosu na mjerenje od 18.30 časova. U prigradskim naseljima Vidorija, Prekosanje i Urije ugroženo je 30 kuća, a u mjesnoj zajednici Blagaj devet kuća. 

U opštini Laktaši stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na prethodni izvještaj od 20.00 časova. U Trnu su se pojavile podzemne vode što otežava isušivanje terena. 

U opštini Jezero vodostaji rijeka Plive, Jošavke i Perućice i dalje su u opadanju. Stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na prethodni izvještaj od 20.00 časova. 

U opštini Prnjavor voda na brani u Drenovi se više ne prelijeva. U Prisojama na rijeci Ukrini srušen je montažni most, pa je u prekidu putna komunikacija Kulaši - Prisoj - Gornji Vijačani. 

U toku je akcija prikupljanja pomoći za posebno ugrožene gradove i opštine kao što su Doboj, Bijeljina i Šamac. 

U Prijedoru vodostaj rijeke Sane je u blagom opadanju, a mjeren u 22.00 časa iznosio je 529 centimetra, što je za dva centimetra manje u odnosu na mjerenje od 19.00 časova. Stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na prethodni izvještaj. 

U opštini Kotor Varoš stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na prethodni izvještaj od 20.00 časova. 

U opštini Gradiška vodostaj rijeke Save u 22.00 časa je iznosio je 770 centimetara, što je za sedam centimetara više u odnosu na mjerenje od 19.00 časova, vodostaj rijeke Save trenutno stagnira. Stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na izvještaj od 20.00 časova. 

U opštini Donji Žabar, kanal Tolisa-Tinja više ne ugrožava Donji Žabar i Lončare, a nasip na ovom kanalu je utvrđen.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog