Vijesti

Izvještaj o stanju na putevima u RS

Prema informacijama kojima raspolaže IDC AMS RS, magistralni put M-1,8 Lončari-Orašje zbog izlijevanja rijeke Save je neprohodan.

izvor: ama-rs.com

Zbog izlijevanja rijeke Une, na ulazu u Kostajnicu, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Kostajnica.

Neprohodni su i putni pravci:

Banja Luka-Jajce,Prijedor-Novi Grad, (izlila se voda na ulazu u Novi Grad iz pravca Prijedora) Prijedor-Sanski-Most,Bijeljina- GP Rača i Pavlovića Most. M-14.1 Bijeljina-Brčko. Zatvoren je i GP Šamac. Doboj-Rudanka u mjestu Bare,Doboj-Modriča u mjestima Botajica i Vranjak,Doboj -Teslić u mjestu Vrela,Modriča-Šamac,Tuzla-Doboj-Zenica u gradu Doboju,Doboj-Petrovo u mjestima Lipac,Karanovac i Sočkovac.

Na reg.putu R- 404 Novi Grad-Sanski Most dionica Blagaj-Budumlić Japra zbog izlijevanja rijeke Japre saobraćaj je obustavljen, te na reg.putu R-406 Prijedor- Ljubija i R-440 Kotor Varoš-Šiprage. Zbog većeg odrona neprohodan je i reg.put Drinjača – Bratunac uz rijeku Drinu.

M-17 -Modriča-Šešlije prohodan je za teretna vozila. Magistralni put M14-1 Bijeljina-Zvornik i magistralni put M-18 Bijeljina-Ugljevik do Lopara je prohodnan.Prohodan je i put Nova Topola-Razboj-Srbac.

Magistralni put M-17.2 Doboj-Derventa, preko Šešlija je u funkciji. Za putni pravac Derventa-Lončari koristi se zaobilaznica: Derventa-Šešlije-Doboj (naselje Bare)-Osječani-Duge Njive-D. Skugrić-Gradačac-Pelagićevo. Policija je na terenu i usmjerava saobraćaj navedenim putnim pravcem.

Takođe smo dobili informaciju da je uspostavljen saobraćaj preko Vlašića, za Sarajevo, s tim da vozačima savjetujemo maksimalan oprez pri vožnji, zbog učestalih odrona i blata na kolovozu u području Ugra.Takođe, ne preporučuje se saobraćanje teretnim vozilima.

Od Banja Luke do Mrkonjić Grada saobraća se dionicom Banja Luka-Pervan-Kola-Mrkonjić Grad, obzirom da je magistralni put M-16 S. Toplice-Crna Rijeka neprohodan.

Put od Banja Luke prema Prnjavoru i Derventi i do Doboja je prohodan.

Od Banja Luke prema Doboju se može ići preko Prnjavora-Stanara do Doboja.

Na magistralnom putu M-14.1 Derventa-Brod, u mjestu Novo Selo, zbog izlijevanja vode na kolovoz u funkciji je jedna kolovozna traka.

Na reg.putu R- 404 Novi Grad-Sanski Most dionica Blagaj-Budumlić Japra zbog izlijevanja rijeke Japre saobraćaj je obustavljen, te na reg.putu R-406 Prijedor- Ljubija i R-440 Kotor Varoš-Šiprage. 

Na dionici M-4 Banja Luka-Čelinac-Kotor Varoš (u Marjanovićima) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično- jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na putnim pravcima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, i R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Stupno).

Мinistarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i AMS RS upozoravaju sve vozače teretnih vozila da na put ne kreću bez prijeke potrebe kako ne bi ometali dostavljanje humanitarne pomoći stanovništvu na ugroženim područjima. 

Zbog poplava, odrona ili potonuća kolovoza, zatvoreni su magistralni putevi:

M-4 Doboj-Tuzla (u mjestima Stanić Rijeka i Miričina) 

M-17 Maglaj-Karuše (u mjestu Kosova)

M-18 Tuzla-Bijeljina (Seljublje)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog