Vijesti

Gavranović: Višemilionske štete u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je sinoć Srni da su, prema grubim procjenama, štete pričinjena na objektima od poplava višemilionske, ne računajući one pričinjene na infrastrukturnim objektima.

Izvor:Srna

Gavranović je rekao nakon sjednice gradskog Kriznog štaba da je poplavom na području Banjaluke bilo obuhvaćeno više od hiljadu objekata, među kojima je preko 70 privrednih subjekata.

Ona je najavio da će vrlo brzo biti formirana komisija koja će izvršiti procjenu štete.

Gavranović je rekao da se gotovo sve lokacije, osim u Ulici Frane Supila, gdje se i večeras radi, oslobođene od vode i omogućen je prilaz svakom objektu koji se nalazio ili nalazi na ugroženom području.

"Jedan od ciljeva nam je i da popišemo domaćinstva koja su bila poplavljena, kao i dođemo do strukture stanovništva čija domaćinstva su bila poplavljena, da evidentiramo porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i broj porodica koje su objektivno stradale u ovom događaju koji je za nas", istakao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, taj popis još nije završen, ostalo je još da se to obavi u naselju Lazarevo, ali da premiliminarni podaci govore da su do sada popisana 1.302 domaćinstva ugrožena poplavama na područiju Banjaluke, a očekuje da će taj broj biti veći.

Gavranović je naveo da se obavljaju prioritetni zadaci kao što je čišćenje terena, uklanjanje smeća, da se peru i dezinfekuju ulice na onim mjestima na kojim su se za to stekli uslovi, te da je danas počela i dezinfekcija objekata.

On je naveo da grad raspolaže malim brojem aparata za sušenje objekata, koji će već sutra biti stavljeni stanovništvu na raspolaganje.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog