Vijesti

Prnjavorčani pomažu Dobojlijama

Iz Prnjavora su jutros prema Doboju otišli volonteri, vatrogasci i radnici komunalnih preduzeća "Vodovod" i "Park" koji će biti angažovani na čišćenju grada koji je rijeka Bosna potpuno poplavila, a Prnjavorčani nastavljaju da prikupljaju pomoć za ugroženo stanovništvo.

Izvor:Srna

U Doboj je otišlo 55 volontera i po pet vatrogasaca i radnika preduzeća "Vodovod" i "Park". Oni će na raspolaganju imati tri cisterne za pranje sa pumpama i agregatima. 

Tokom jutra će i grupa volontera u "Kotliću za Ginisa" započeti pripremanje 12.000 toplih obroka, a biće angažovano 20 volonterki koje će dostavljati hranu Dobojlijama. 

Za stanovnike Doboja, koji trenutno ne mogu boraviti u svojim domovima, opština Prnjavor obezbijedila je smještaj u dva gradska hotela, Lovačkom domu i samostanu Ukrajinske crkve. 

Pored pojedinaca u humanitarnu akciju se uključuju i mjesne zajednice. Pomoć se prikuplja i na dva gradska punkta, odakle apeluju da su najpotrebniji hrana, voda, sanitarna sredstva, gumene rukavice, metle i lopate. 

U Pečeneg Ilovi su, na inicijativu velikog broja mještana, odlučili da organizuju prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu nepohodnih proizvoda, koji će biti distribuisani na ugrožena područja. 

Za ovu svrhu već je izdvojeno 500 KM, formirana je i komisija za prikupljanje novca, a prilozi se mogu uplatiti i u mjesnoj kancelariji u Pečeneg Ilovi. 

U prikupljanje humanitarne pomoći uključili su se i Savjeti mjesnih zajednica Donji i Gornji Smrtići, Šibovska i Palačkovci. Sličnu akciju organizovala je i folklorna sekcija "Prosvjete", pododbor u Štrpcima. 

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je izuzetno ponosan na humanost sugrađana i zahvalio vjerskim zajednicama i privrednim subjektima koji su odlučili da pomognu najugroženijima. 

"Zahvaljujući ujedinjenim snagama u protekla tri dana u poplavljena područja upućena su četiri kamiona i 10 kombija sa osnovnim životnim namirnicama, higijenskim potrepštinama, devet čamaca sa timovima za spasavanje, a formirana su i dva odreda od po 55 volontera", rekao je Gatarić, koji je i šef Kriznog štaba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog