Vijesti

Protest stanovnika sa poplavljenog područja

Nekoliko desetina stanovnika srebreničkih mjesta Plavog i Žutog Mosta, te Dugog Polja, koji su bili poplavljeni, jutros je mirno protestovalo na putu Bratunac-Srebrenica, a onda je tridesetak došlo pred zgradu opštine da izraze nezadovoljstvo prema lokalnom rukovodstvu i Civilnoj zaštiti.

izvor: Srna

"Nezadovoljni smo odnosom lokalne vlasti i Civilne zaštite prema ugroženom stanovnicima za vrijeme poplava, jer nam nisu pružili nikakvu pomoć i zaštitu iako su nam životi i imovina bili ugroženi", rekao je Srni predstavnik ovih građana Srđan Rankić. 

On kaže da mirnim putem i razgovorom sa predstavnicima opštine žele da riješe pitanja i da je njihov zahtjev da se hitno pristupi saniranju i regulaciji korita Križevice i Blječevske rijeke u područjima gdje su se izlivale i da odmah počne sanacija mosta u naselju Plavi Most, koje je odsječeno jer je voda odnijela most. 

"Ovo naselje je i bez vode", naglasio je Rankić. 

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković danas je na službenom putu i ovu delegaciju iza 8.00 časova primila je zamjenik načelnika Biljana Rakić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog