Vijesti

Snimci Bijeljine iz helikoptera OS BiH (Video)

Bijeljina je teško pogođena poplavama, a najkritičnija situacija je uz rijeku Savu na području Balatuna u kojem je u nekim dijelovima voda viša od metar i po, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

izvor: Frontal/Srna

Mnogi ljudi su evakuisani sa područja Balatuna. 

Na nasipu u Crnjelovu situacija je stabilizovana i tu neprestano dežuraju dobrovoljci i ekipe Civilne zaštite, Oružanih snaga, kao i teška mašinerija. I dalje su potrebni dobrovoljci za utvrđivanje nasipa s obzirom da su prethodne grupe doborovoljaca preumorne, prenosi Srna.

U Janji uskoro treba da počne dezinfekcija, a uporedo će biti vršene dezinsekcija i deratizacija, dok će  gradu vatrogasci nastaviti da crpe vodu iz podruma i dijelova grada u kojima se još zadržava.

Za sada nema prijavljenih slučajeva zaraznih bolesti i crijevnih infekcija.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se dio prostora na gradskoj deponiji odvoji za ukopavanje uginulih životinja.

Voda iz Gradskog vodovoda je samo za tehničku upotrebu, a težište aktivnosti "Vodovoda i kanalizacije" danas će biti na pročišćavanju kanalizacione mreže.

Bijeljinu pristiže pomoć od brojnih donatora u robi i novcu, a trenutno je najpotrebnija konzervirana hrana.

Granična policija apelovala je da se pomoć iz inostranstva upućuje na granične prelaze Karakaj i Šepak, te na Brod jer su za saobraćaj zatvoreni prelazi Rača i Pavlovića most, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog