Vijesti

Apel građanima da se ponašaju odgovorno i savjesno

Inspektorat Republike Srpske apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i savjesno kada je riječ o prijavljivanju trgovaca zbog navodnog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica. Resursi kojima kontrolni organi raspolažu su ograničeni, a pokušaji njihove zloupotrebe od strane nesavjesih pojedinaca dovode do toga da se usmjeravaju u pogrešnom pravcu.

Jedan od primjera zloupotrebe je navodno fisklani račun iz prodajnog objekta „Konzum" D.O.O. Banjaluka koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kojem je cijena vode za pakovanje od 1,5 litara iskazana u iznosu od 2,75 KM. Datum koji je naveden na spornom računu je 16.05.2014. godine.

Inspekcija je danas izvršila kontrolu u pomenutom prodajnom objektu gdje je utvrđeno da navodi nisu istiniti.

Takođe, republička tržišna inspekcija je proteklih dana vršila preventivne kontrole u kojima je provjeravala da li su cijene povećane, te je u tom smislu kontrola izvršena i u prodajnom objektu „Konzum" D.O.O. Banjaluka.

Na osnovu datuma koji je naveden na fotografisanom fisklanom računu i računa koji je inspekcija uzela u kontroli, vidljivo je da je inspekcija istog dana bila u predmetnom prodajnom objektu, gdje je putem fiskalnog računa utvrdila da cijena vode istog pakovanja i istog proizvođača iznosi 0,95 KM.

Uvidom u dostavljenu fotografiju fisklanog računa uočljivo je da na istom nije navedeno ime kasira, a što je navedeno na originalnom računu koji je inspekcija uzela u kontroli u prodajnom objektu. Dalje, BF broj na originalnom računu je petocifreni broj, dok je na dostavljenoj fotografiji iskazan kao šestocifreni broj.

Još jednom pozivamo sve građane da se u ovim teškim trenucima ponašaju racionalno i odgovorno jer se raspoloživi kapaciteti moraju koristiti krajnje efikasno i organizovano.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog