Region

Vučić: U Obrenovcu pronađeno 14 žrtava

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Obrenovcu pronađeno 14 žrtava poplava i da su razmjere katastrofe koja je pogodila Srbiju desetostruko snažnije, nego što je to u ostalim zemljama regiona.

Vučić je rekao da bi u petak ili za vikend trebalo da bude ukinuta vanredna situacija u Srbiji i da se taj status zadrži samo u mjestima u kojima je to zaista neophodno.

Vučić je, na sjednici Vlade Srbije u dijelu koji je bio otvoren za javnost, istakao da su polovina žrtava, najvjerovatnije, utopljenici.

Vučić je rekao da se u jednom trenutku pomislilo da je zbog vremenskih uslova i opadanja rijeke Save bliži kraj katastrofe, ali takozvane leđne vode i natopljeni bedemi stvorili su još problema.

Prema njegovim riječima, na Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu /TENT/ preduzete su mjere tako da je TENT praktično okružen bedemima od Save i leđnih voda, te da je napravljeno pravo ostrvo.

"Mi ne očekujemo bez obzira što se Kolubara odbija od Save da nam se ponovi nešto ni blizu što se dogodilo u prvim danima krize", naveo je Vučić.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog