Vijesti

Ukinuta vanredna situacija u Srbiji, do sada 33 žrtve

BEOGRAD - Vlada Srbije ukinula je vanrednu situaciju na teritoriji zemlje, a premijer Aleksandar Vucić je zahvalio svim ministrima na angažmanu tokom prethodnih dana.

izvor: Tanjug

Članovi vlade jednoglasno su se izjasnili da ukidanje vanredne sitaucije, a premijer je predložio i da se na današnjoj sjednici usvoji i odluka da se pripremi poseban izvještaj za skupštinu i građane o mjerama preduzetim za vrijeme poplava.

Premijer je izjavio da teško vrijeme i situacija izazvana poplavama ne smije da bude alibi za odlaganje i otkazivanje bilo kakvih preuzetih obaveza i poručio da se što prije pripreme prioritetni zakoni.

"To što smo imali teške dane i siutaciju već deset dana ne smije da nam bude alibi za odlaganje ranijih obaveza i molim one sa kojima smo razgovarali o usvajanju prioritetnih zakona, a trebalo je da nacrti već budu podijeljeni ministarstvima, da sa tim ne kasne", rekao je Vučić.

On rekao da se ubrzano pripreme zakon o radu, kao i zakon o planiranju i izgradnji, o privatizaciji i o stečaju.

"Ne može vrijeme da stane, već moramo da pokažemo još veću posvećenost nego ranije", rekao je Vučić.

Premijer je zahvalio svim ministrima koji su ozbiljno, vrijedno i posvećeno radili i zamolio da obaveze i rokove koje su dali poštuju.

"To što imamo tešku situaciju na terenu, i što ćemo morati da se bavimo i time, ali vaš molim da se sa još većom posvećenošću bavite ovim", rekao je Vučić.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je nešto ranije na sjednici Štaba za vanredne situacije da postoje uslovi da se vanredna situacija ukine, ali da će ono ostati na snazi u dva grada i 16 opština gdje je situacija takva da, kako je rekao, ne možemo potpuno da ga ukinemo.

Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opštinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.

Do sada su otkrivena 33 tijela, od kojih je 13 žrtava utapanja, rečeno je i istaknuto da su to pravi i istiniti podaci i odnose se na cijelu Srbiju.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog