Vijesti

U Doboju proglašena trodnevna žalost

Zbog nastradalih u poplavama danas je proglašena trodnevna žalost na području grada Doboja.

U Doboju su građani i brojne službe maksimalno angažovane na čišćenju grada, javlja RTRS.

Kako se očekuje, do ponedjeljka bi oko 80 odsto institucija moglo da počne sa radom.

Bez struje je još oko 800 domaćinstava koji nisu u stanovima ili su ih napustili. Očekuje se da im struja stigne tokom dana.

Vode iz gradskog vodovoda ima dovoljno, ali još nije za piće niti za ličnu higijenu. Obezbijeđeno je osam punktova sa cisternama pitke vode, a danas su u funkciji dva punkta za podjelu humanitarne pomoći, odnosno hrane. Nadležni mole za strpljenje, jer i vode i hrane ima dovoljno. Prema riječima generala Momira Zeca, povjerenika Republičkog štaba za vanredne situacije za Doboj, javna kuhinja priprema oko 1000 obroka.

Oko 80 odsto instirucija moglo bi od ponedjeljka da počne da radi u izmještenim ili vlastitim očišćenim prostorijama. Među njima gradska administracija i kancelarija CIPS-a.

Iz Gradskog štaba stiže naređeno je zajednicama etažnih vlasnika da čiste zajedničke prostorije, podrume, poslovne prostore i garaže. Nadležni su upozorili i na oprez zbog mina, jer postoji mogućnost da ih je voda donijela u grad.

Objekat Doma zdravlja Doboj od naredne sedmice trebalo bi da bude osposobljen za rad, izjavila je Srni zamjenik direktora ove zdravstvene ustanove Anđa Sušić.

Sušićeva je rekla da je Služba hitne pomoći do daljeg dislocirana u prostorije Јevrejske kuće mira, te da je formiran punkt sa šest timova porodične medicine koji rade u dvije smjene od 7.00 do 19.00 časova.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog