Vijesti

Ne boraviti u zonama klizišta

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH upozorila je građane da, zbog najavljenih novih padavina, izbjegavaju boravak u zonama i objektima registrovanih i aktivnih klizišta i neposredno uz vodotoke.

Zbog novih padavina postoje izgledi za pojavu novih i ponovno aktiviranje postojećih klizišta, navodi se u saopštenju Vlade FBiH. 


Federalna Vlada izdala je ovo upozorenje nakon što je na jučerašnjoj sjednici informisana od Federalnog hidrometeorološkog zavoda o meteorološkim i hidrološkim prognozama za period od 24. do 27. maja. 
U upozorenju se navodi da se u dane vikenda očekuje nestabilna vremenska situacija praćena kišom, pljuskovima, grmljavinom, mjestimično i gradom. Više padavina očekuje se u sjevernim, sjeveroistočnim i lokalno u centralnim dijelovima BiH. 
 
Vodostaji na svim rijekama u Federaciji BiH od 22. maja su u laganom opadanju i uglavnom ispod kota redovne i vanredne odbrane od poplava. Iako je količina prognoziranih padavina slabog do umjerenog intenziteta, usljed visokog indeksa prethodnih padavina i zasićenosti tla vodom, mogu se očekivati povećanja vodostaja na područjima zahvaćenim padavinama, upozoravaju iz Vlade FBiH.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog