Region

Vučić zatražio hitnu istragu o Obrenovcu

Po nalogu premijera Aleksandra Vučića naloženo je pokretanje hitne istrage koja će u najkraćem roku dati odgovor na pitanje da li je u poplavama eventualno moglo ranije i bolje da se reaguje, pišu "Naše novine".

izvor: Tanjug

List navodi,  pozivajući se na neimenovani izvor iz Vlade Srbije, da će se istraga najviše usmjeriti na Obrenovac, a da će biti provjerene sve optužbe koje su prethodnih dana upućivane na predsjednika opštine Miroslava Čučkovića.

"Nalog je da se sve ispita do kraja kako ne bi ostali ni najmanja moguća nedoumica ili pitanje. Јednostavno, radi se o suviše važnim stvarima i ogromnoj šteti, a tu se prije svega misli na izgubljene živote, da bi bilo šta ostalo nerazjašnjeno", rekao je sagovornik "Naših novina".

On je dodao da se takođe cijela vlada složila da, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, "apsolutno ne smije da bude amnestiranih".

Isti izvor navodi da čim istraga bude završena, a nalog je da to bude u najkraćem mogućem roku, o rezultatima  budu obaviješteni poslanici Skupštine Srbije i kompletna javnost, a ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, daljnje korake preduzimaće nadležni organi.

U slučaju Obrenovca, kako kaže, već su urađene prve analize koje obuhvataju rad opštinskog i republičkog kriznog štaba i vodoprivrednih preduzeća "Srbijavode", "Beogradvode", kao i Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog