Vijesti

Prestanak vanredne situacije u RS

Predsjednica Vlade Republike Srpske i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas, u Banjaluci, da je Vlade Republike Srpske donijela Odluku o prestanku važenja Odluke o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike Srpske.

„Prestaje da važi Odluka o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike Srpske od 17.05.2014. godine, osim za područje gradova  Bijeljina i Doboj i područje opština Vukosavlje, Modriča,  Šamac, Srebrenica, Donji Žabar i Šekovići. Snage za zaštitu i spasavanje iz člana 8. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, na područjima lokalnih zajednica  iz  ove odluke, stavljaju se pod komandu Republičkog štaba za vanredne situacije, osim organizacionih jedinica iz tačke v) ovog člana koje djeluju u koordinaciji sa Republičkim štabom za vanredne situacije“, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Ona je rekla da je danas smanjen broj opština koje su iskazale potrebu za postojanjem vanredne situacije i dodala da će Republički štab za vanredne situacije nastaviti da zasjeda i da se bavi analizom situacija u ugroženim lokalnim zajednicama.

Predsjednica Cvijanović je rekla da su lokalni organi u Doboju dužni da provedu mobilizaciju ljudstva i sredstava potrebnih za čišćenje i uspostavljanje normalnog funkcionisanja grada.

Predsjednica Cvijanović je navela da je na područiju Doboja prisutno više od 1.000 kamiona, 606 traktora i 58 radnih mašina, a u ovom gradu počele su sa radom određene institucije na način na koji to dozvoljavaju uslovi.

Vlada Republike Srpske donijela je danas, na 63. redovnoj sjednici, i Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na Plan utroška sredstava - Tekući grantovi za Nacionalne parkove „Sutjeska“ i „Kozara“, za period 01. 01 – 31. 05.2014. godine, u iznosu od 363.390,00 KM.

Novčana sredstva iz ove Odluke dodjeljuju se Nacionalnim parkovima za redovan rad i raspoređuju se na sljedeći način: Nacionalnom parku „Sutjeska“  iznos od 218.034,00 KM i Nacionalnom parku „Kozara“  iznos od 145.356,00 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je rješenje o imenovanju Tima za upravljanje Projektom hitne pomoći i zaštite od poplava.

Zadatak Tima za upravljanje Projektom hitne pomoći i zaštite od poplava, je da u saradnji sa Javnom ustanovom „Vode Srpske“ Bijeljina, planira realizaciju aktivnosti kroz provođenje tenderskih i drugih procedura za izbor najpovoljnijih ponuđača, nadzire, prati i usmjerava rad u cilju izvršenja obaveza u skladu sa usaglašenom dinamikom, obezbjeđuje redovno izmirenje finansijskih obaveza, informiše i izvještava o realizaciji Projekta Vladu Republike Srpske.

Ovim rješenjem stavlja se van snage rješenje o imenovanju Tima za upravljanje projektom hitne pomoći i zaštite od poplava („Službeni glasnik Republike Srpske“,br. 130/11 , 13/12 i  33 /13).

Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku   Republike Srpske“.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog