Vijesti

Bevanda: Nikad nije stigao valjan zahtjev za proglašenje vanrednog stanja

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da u Savjet ministara, mada je najavljeno još od subote, nikada nije stigao zahtjev za proglašenje vanrednog stanja u skladu sa zakonom predviđenim načinom.

"Tu je početak i kraj priče", rekao je Bevanda na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, odgovarajući na primjedbe poslanika SDA Šefika Džaferovića zašto nisu bili proglašeni vanredno stanje i dan žalosti zbog poplava u BiH. 

On je naveo da je pitanje dana žalosti u BiH kandidovao na sjednici Savjeta ministara BiH, ali da nije dobio podršku za tu inicijativu. 

Bevanda je naglasio da se ne stidi zato što je vlastitim vezama iz Hrvatske i Slovenije obezbijedio četiri aviona humanitarne pomoći. 

"Mislim da bi nemoralno bilo da sam ja letio u helikopteru, a da na krovovima kuća žene i djeca čekaju na evakuaciju i spašavanje. To nije moj put i moj stil ponašanja i to sam javno i rekao već 15. maja", rekao je Bevanda i istakao da u ovom trenutku nema mjesta za politiku, a posebno za politizaciju ljudske nesreće. 

On je pozavo sve poslanike da se drže Okvirnog zakona o zaštiti i spašavanju, a ne da licitiraju javnim sredstvima i manipulišu ljudskom nesrećom. 

"U meni partnera za svađu nećete naći, a spreman sam na svaku vrstu utvrđivanja odgovornosti za svoj rad", poručio je Bevanda. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog