BiH

Policijska istraga o trošenju novca za zaštitu od poplava

Federalna uprava policije pokreće provjere o načinu trošenja namjenskih sredstava za zaštitu od poplava u BiH i odgovornosti za posljedice katastrofe koja je pogodila zemlju polovinom prošlog mjeseca, izjavio je direktor Uprave Dragan Lukač.

Istražioci Federalne uprave policije posebnu pažnju usmjeriće na federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agenciju za vodno područje rijeke Save i Upravu Civilne zaštite Federacije BiH. 

Lukač je najavio da će već danas potpisati plan aktivnosti koje će biti provedene u Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Srednjebosanskom, Tuzlanskom, Sarajevskom i Posavskom kantonu, u kojima je evidentirana najveća šteta i broj ljudskih žrtava od poplava, piše "Dnevni avaz". 

Prema njegovim riječima, predmet istrage biće provjeravanje transparentnosti trošenja sredstava svih onih institucija i agencija koje su raspolagale javnim sredstvima na računima namijenjenim za zaštitu od poplava. 

"Situacija je takva da se ne može ostati gluv i nijem. Neko mora odgovarati, a mi ćemo, ako utvrdimo postojanje krivičnog djela, zajedno sa tužilaštvima ići u podizanje krivičnih prijava", naveo je Lukač. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog