Vijesti

Petrović: Ukinuti vanredno stanje u Doboju

Gradski štab za vanredne situacije Doboja donio je sinoć odluku o ukidanju vanredne situacije, koja će biti upućena na razmatranje Republičkom štabu za vanredne situacije.

Komandant gradskog štaba Obren Petrović rekao je Srni da, ukoliko odluka bude odobrena, od petka, 6. juna, sve gradske službe nastavljaju sa radom u skladu sa svojim nadležnostima.

On je dodao da je saglasnost za donošenje odluke dobio i od koordinatora Republičkog štaba za vanredne situacije za grad Doboj, generala Momira Zeca.

Ako se dobije saglasnost za ukidanje vanredne situacije, Petrović je za ponedjeljak, 9. jun, najavio i održavanje vanredne sjednice Skupštine grada na kojoj će biti donesene odluke o lokalnim administrativnim olakšicama za privrednike, te upućen zahtjev Vladi Republike Srpske za olakšice iz njene nadležnosti.

"Gruba procjena je da je poplava pričinila štetu od oko 100.000.000 KM", izjavio je Petrović, dodajući da će iznos, nakon usaglašavanja sa parametrima novih obrazaca po evropskoj metodologiji, pretrpjeti određene korekcije.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog