Vijesti

Saniranje posljedica poplava

Gradski štab za vanredne situacije u Doboju, donio je odluku o ukidanju vanredne situacije, a odluka će biti upućena na razmatranje Republičkom štabu.

Bude li odobrena, od danas, sve gradske službe nastaviće da rade u skladu sa svojim nadležnostima. Saglasnost za donošenje odluke dobijena je i od koordinatora Republičkog štaba za vanredne situacije za ovaj grad, generala Momira Zeca.

U ponedjeljak, 9. juna, mogla bi biti održana i vanredna sjednica Skupštine grada na kojoj će biti donesene odluke o lokalnim administrativnim olakšicama za privrednike i upućen zahtjev Vladi Republike Srpske za olakšice iz njene nadležnosti. 

Bijeljina

U Semberiji je pod vodom još oko 5.000 hektara zemljišta. Kako se procjenjuje, poplavljeno je, skoro, osam hiljada domaćinstava i uništeno 30 hiljada hektara oranica. Najugroženija sela posjetili su ministri poljoprivrede Srpske, Federacije BiH i Slovenije. Vlada RS, za poplavljena područja, obezbijedila je značajne količine sjemenskog materijala, stočne hrane, lijekova za veterinarstvo i sredstva za prehrambenu industriju. Uskoro će usvojiti kompletan paket mjera pomoći poplavljenim područjima koji će, u velikom dijelu, sadržati i mjere u agrarnom sektoru.

Banjaluka- komisije

Komisije za procjenu štete u Banjaluci, su na terenu. U narednih 15 dana, građani će popunjavati obrasce o šteti koja se, u najvećem gradu Srpske, procjenjuje na 97 miliona maraka. Građani i predstavnici mjesnih zajednica trebalo bi da od 10 do 18 časova, budu u svojim domaćinstvima, da bi pomogli procjenjivačima da popišu nastalu štetu.

ŽRS djelimično uspostavljaju saobraćaj

Od danas će, djelimično, biti uspostavljen međunarodni putnički saobraćaj, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske". Do saniranja, poplavama, oštećene pruge, vozovi će saobraćati na relaciji Sarajevo-Doboj–Sarajevo. Uspostavljanje kompletnog putničkog saobraćaja na relaciji Banjaluka – Doboj – Banjaluka i međunarodnog na relaciji Sarajevo–Zagreb-Sarajevo planirano je nakon završetka sanacije ugroženog dijela pruge.

Izvor:RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog