Vijesti

Otkaz finansijskom inspektoru sa lažnom diplomom

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić potvrdio je danas novinarima da je potpisao rješenje o otkazu jednom finansijskom inspektoru u Direkciji za finansije distrikta, nakon što je utvrđeno da je falsifikovao diplomu.

Domić je rekao da je otkaz bio neminovan, jer je dokazano da on nema diplomu o visokoj stručnoj spremi. 

Riječ je o dugogodišnjem inspektoru za oblast finansija čiji su inicijali S.S, za koga je Domić rekao da ima pravo da dokaže svoju istinu na sudu, "ako je može dokazati". 

"Dokaze koje smo mi dobili preko diplomatsko-konzularnih mreža Hrvatske i BiH nedvosmisleno upućuju da je taj bivši državni službenik, koji je bio zaposlen u Direkciji za finansije Brčko distrikta, radio bez stručne spreme i kao takav on više ne može raditi u administraciji", rekao je Domić. 

On je istakao da je riječ o čovjeku koji je "pravio puno problema u svom radu". 

"Sama činjenica da nema visoku stručnu spremu je katastrofa za ovo društvo, ali da neko može kupiti diplomu i doći na poziciju da godinama radi kao finansijski inspektor, to je vrlo bolna spoznaja. Ujedno treba da bude i opomena da se takve stvari više ne dešavaju", rekao je Domić. 

On je podsjetio da je prije 20 mjeseci pokrenuo kampanju provjere diploma svih radnika u lokalnoj administraciji, da se proces odvija sporo, ali da ipak daje rezultate.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog