Vijesti

Dronjak: Oprobanim predizbornim jeftinim trikovima ne smije da bude mjesta

Predsjednik Slobodne Republike, Nikola Dronjak, uputio je otvoreno pismo medijima u kojem poziva Milorada Dodika da snagom predsjedničkog autoriteta zabrani organizovanje manifestacija koje nisu humanitarnog karaktera na području Republike Srpske.

Pismo prenosimo u cjelini:

Od momenta kada je Slobodna Republika nastala, dali smo riječ, da ćemo ukazivati na sve probleme i anomalije u našem društvenom i političkom životu. Takođe ste svjedoci, da se Slobodna Republika nijednom nije oglasila za vrijeme trajanja vanredne situacije i kasnije, jer smo smatrali da u tim najtežim momentima za naše građane je od izuzetne važnosti jedinstvo svih nas, bez obzira na podjele kojima smo svakodnevno okruženi.

Ipak, ovoga puta moramo skrenuti pažnju na dešavanja u Novom Gradu. Dok svako od nas iz svoje bijede gleda kako da odvoji od usta, za one koji su u poplavama ostali bez igdjeičega, načelnica Novog Grada organizuje javni lumperaj sa „zvedom Granda“ Milanom Dinčićem Dinčom i pivom, koji su „besplatni“.

Ovakvo ponašanje ne može da bude prihvatljivo, jer u trenutku kada se Republika bori da preživi zajedno sa svojim građanima, oprobanim predizbornim jeftinim trikovima ne smije da bude mjesta. Taj novac koji treba da bude potrošen na već zakazanu manifestaciju (13.6.2014. godine), treba da bude usmjeren prema onima kojima je to najpotrebnije, jer je svaka marka danas velika.

Na kraju, pozivamo Milorada Dodika, da snagom predsjedničkog i stranačkog autoriteta ako ga još ima, zabrani svojim podanicima da organiziju ponižavajuće manifestacije, ne samo na području Novog Grada, već na području cijele Republike Srpske. U suprotnom, smatramo krajnje licemjerno i drsko tražiti da se od najugroženijih kategorija uzimaju sredstva za Fond solidarnosti, a da se na drugoj strani bahati pojedinci iz vladajuće partije razmeću javnim sredstvima.  

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog