Vijesti

Brčko: Preliminarna procjena pokazuje štetu od oko 50 miliona KM

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić izjavio je da je, prema preliminarnoj procjeni, distrikt pretrpio štetu od poplava u iznosu oko 50 miliona KM.

Domić je, na sjednici Skupštine Brčko distrikta, obrazložio aktivnosti koje su obavljene ili su u toku na saniranju štete pričinjenih na stambenim, privrednim i drugim objektima, u infrastrukturi, agraru i drugim djelatnostima. 

On je napomenuo da je bilo pokušaja da se u elementarnoj nepogodi ostvare i lične koristi, što će, kako je najavio, biti sudski sankcionisano. 

Domić se poslanicima brčanskog parlamenta obratio prije rasprave o informaciji o stanju na plavljenim područjima i mjerama koje se preduzimaju na saniranju štete. 

Na prethodnoj sjednici, koja je započeta 28. maja a završena danas, Skupština Brčko distrikta usvojila je bez rasprave u proceduri prvog čitanja tri predložena zakonska akta - o izmjenama i dopunama Zakona o poslanicima Skupštine distrikta, o izmjenama Zakona o parničnom postupku i o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku distrikta. 

Usvojen je i izvještaj o radu i finansijski izvještaj Izborne komisije distrikta Brčko za 2013. godinu, kao i njen plan i program rada za ovu godinu, te izvještaj o radu Kancelerije za pravnu pomoć distrikta za prošlu godinu. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog