Vijesti

Cvijanović - Bosić nije samo loš političar, već i loš čovjek

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da u vrijeme poplava u Republici Srpskoj nisu vođene teške političke rasprave, te da su se predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik, SNSD, Vlada Srpske i narod bavili poplavama i samo slušali optužbe opozicije.

Cvijanovićeva je podsjetila da je predsjednik SNSD-a naložio članovima stranke da se stave u funkciju spasavanja građana i da period tragedije prođe bez stranačkih izjava i obilježja. 

Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Srpske, rekla je za beogradski "Nedeljnik", da je za razliku od /predsjednika SDS-a Mladena/ Bosića i njegovih koalicionih kolega, za vrijeme poplava bila sa narodom. 

"Dok sam hodala po zagađenoj vodi, Bosić i njegov SDS su pratili poplave preko TV ekrana i bavili se bojom gumenih čizama u kojima sam obilazila teren. I prije poplava sam znala da je Bosić loš političar, a onda sam tokom poplava shvatila da je i loš čovjek, jer držati pres-konferenciju, kao što je to radio njegov SDS, na dan žalosti, kad je naš narod tugovao zbog izgubljenih života, u najmanju ruku je nemoralno", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ne izraziti saučešće porodicama postradalih na toj besmislenoj pres-konferenciji, rekla je Cvijanovićeva, otkriva strašni deficit i ljudskog i političkog karaktera. 

Na pitanje da li vidi neku analogiju u odnosu demokrate-naprednjaci i SNSD-SDS i kako komentariše Bosićevu izjavu, nakon dolaska naprednjaka na vlast u Srbiji, da "očekuje da vjetar promjena dune i sa druge strane Drine", Cvijanovićeva je rekla da ne vidi nikakvu analogiju, te da bi voljela da je od opozicionara čula i jedan politički, privredni, socijalni ili bilo koji drugi plan. 

"Uvijek su to neke teme, ali nigdje plana, nigdje ideje. Nama u Republici Srpskoj Srbija je važnija nego što se to u Srbiji može zamisliti. Ni nas ni Srbiju nisu mazile istorijske okolnosti u posljednjih dvadeset godina. Znamo kako je teško da vlada u ovim uslovima obezbjeđuje unutrašnju privrednu i budžetsku stabilnost, a da je istovremeno suočena sa brojnim izazovima na međunarodnom planu", navela je Cvijanovićeva. 

Ona je konstatovala da obje vlade i u Srbiji i u Srpskoj rješavaju teške probleme, i nose se sa različitim pritiscima kojih su mnoge druge zemlje pošteđene. 

"Ali, to je malo viša politika do koje gospodin Bosić ne uspijeva da 'dobaci'. On je umislio da je važan faktor u međunarodnim odnosima samo zato što mu je neki dokoni stranac koji radi u Sarajevu poslao SMS. Ali, nevažno je u stvari šta kaže gospodin Bosić, jer je naša pažnja usmjerena na obnovu Srpske", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da bi bilo pristojno da se objasne neke teze koje su sami predstavnici SDS-a tokom poplava nametali. 

"Na primjer, zašto njega u Sarajevu najavljuju kao 'vođu probosanske opozicije u Srpskoj', i da li ćemo morati da zbog toga platimo kolektivnu cijenu ili se, možda, tom plitkom nepatriotskom, 'probosanskom' politikom oživljavaju neki stari nakaradni politički reperi prema kojima je bilo 'u redu' biti probosanski, ali ne i prosrpski", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da SNSD, stranka kojoj pripada i koja je stub vladajuće koalicije, ne može biti politički partner onima koji žele nestanak Srpske ili predlažu nastavak procesa prenosa nadležnosti sa Srpske na BiH.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog