Vijesti

Izetbegović i Višegradska četvorka: Kompromisom do stabilizacije

SARAJEVO- Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasadori zemalja Višegradske četvorke u BiH ocijenili su da je neophodno uložiti dodatni napor u stabilizaciju političkih prilika u BiH putem politika koje insistiraju na kompromisu i ubrzanju procesa evroatlantskih integracija BiH.

Sa ambasadorima Slovačke Janom Pšenicom, Mađarske Jozefom Pandurom, Češke Tomašom Sunjogom, Poljske Andžejom Kravčikom i Slovenije Iztokom Grmekom, Izetbegović je razgovarao o načinima saniranja posljedica nedavnih katastrofalnih poplava, trenutnoj političkoj situaciji u BiH i procesu evroatlantskih integracija BiH. 

Sagovornici su se, između ostalog, saglasili o potrebi što skorije obnove dijelova zemlje koji su devastirani u poplavama, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Izetbegović je pozvao vlade zemalja koje ovi ambasadori predstavljaju da učestvuju na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za pomoć poplavljenim područjima u BiH, te naglasio jasnu opredijeljenost za zbrinjavanje ugroženog stanovništva, poboljšanje ekonomskih prilika u zemlji i ubrzanje procesa evroatlantskih integracija BiH.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog