Vijesti

Milion evra pomoći od Vlade Srbije za Šamac i Doboj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se milion evra pomoći Vlade Srbije uputi u Šamac i Doboj u Srpskoj, kako bi se sanirali neki od javnih objekata stradalih u poplavama.

"Veoma sam zahvalan premijeru /Vučiću/ i čitavoj srpskoj Vladi i državi Srbiji na takvom razumijevanju", rekao je Dodik nakon sastanka u Vladi Srbije, kojem su prisustvovali i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, te šef diplomatije Srbije Ivica Dačić. 

Na konferenciji za novinare Dodik je naveo da Republika Srpska "nema drugu adresu da se obraća", nego upravo Srbiji, a Srpska je ponosna što postoji "pozitivan refleks" na to obraćanje. 

Dodik je izrazio zahvalnost Vladi Srbije što je, i pored velikih stradanja u Srbiji, našla načina da pomogne Republici Srpskoj. 

Predsjednik Srpske je dodao da je današnji sastanak nastavak njegovog razgovora od prije nekoliko dana sa Vučićem o poplavama. 

"Kada pitate o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, onda se pogledajte ono što radimo na konkretnom planu i vezano za poplave i sve druge projekte koje smo realizovali i imamo namjeru da realizujemo", rekao je Dodik.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog