Vijesti

Ponovo prohodan put prema Skelanima

Kod bratunačkog sela Žlijebac sanirano je veliko klizište zbog kojeg je regionalni put Bratunac - Skelani bio neprohodan od polovine maja, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti bratunačke opštine Radenko Radović.

Vozila se na dionici ovog puta mogu kretati samo jednom kolovoznom trakom. 

Iduće sedmice trebalo bi da budu završeni radovi na saniranju posljedica klizišta i u Zelinju na regionalnom putu Bratunac - Drinjača, koji je još neprohodan. 

Radović je istakao da je u toku popravka oštećenih lokalnih nekategorisanih puteva, kako bi se stvorili uslovi za otkup maline čija berba je već počela. 

"Ovogodišnji rod maline u zasadima koji nisu bili pogođeni poplavama neočekivano je dobar", rekao je Radović. 

On je dodao da otkupljivači još nisu saopštili cijenu tog jagodičastog voća, ali se predviđa da će ona biti oko četiri marke za kilogram, što je više od prošlogodišnje otkupne cijene. 

Radović je rekao da su predstavnici bratunačke opštine upoznati da će Japanska agencija za međunarodni razvoj u toku ove godine uložiti oko 200.000 maraka za nabavku 150.000 sadnica maline i saniranje štete od poplava na poljoprivrednoj infrastrukturi na ovom području. 

Prema Radovićevim riječima, procijenjena šteta od nedavnih poplava na putevima, stambenim objektima i poljoprivrednim usjevima iznosi 16.350.000 maraka. 

On je istakao da su najveće štete pričinjene na putnoj infrastrukturi, te da iznose oko 10 miliona maraka.

Izvor:Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog