Vijesti

NSRS nastavila razmatranje zakona o sanaciji poplava

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je razmatranje seta zakona za sanaciju šteta od poplava, koje je predložila Vlada Republike Srpske.

Na dnevnom redu su po hitnom postupku prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o izmjenama i dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, te o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim načinima izmirenja poreskog duga.

Po hitnom postupku razmatraju se i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske, o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske, te o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Tokom jučerašnjeg uvodnog izlaganja, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović rekla je da predložene mjere predstavljaju osnovu za obnovu Republike nakon katastrofalnih poplava i brojnih klizišta, te dodala da se predviđa da će šteta biti oko 1,6 milijardi KM.

Cvijanovićeva je podsjetila da je ova katastrofa teško pogodila veliki broj opština i gradova i prouzrokovala ogromnu materijalnu štetu na stambenim, privrednim i energetskim objektima, saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi, na objektima javnih službi i ustanova, privredi i poljoprivredi.

Ona je navela da je katastrofom pogođeno oko 40 odsto teritorije Srpske, a da se procjenjuje da je oko 58 odsto od ukupnog broja stanovništva bilo izloženo ili je osjetilo njene štetne posljedice.

Izvor: RTRS

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog