Vijesti

Govedarica: Niko neće poslanike SDS-a otjerati sa sjednice

Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je na sjednici Kolegijuma parlamenta insistirao da sjednica skupštine bude nastavljena, poručivši da niko neće poslanike SDS-a otjerati sa sjednice, mada to žele iz Vlade.

"SDS želi da radi i da predložene mjere poboljšamo koliko je moguće", dodao je Govedarica. 

Govedarica smatra da je današnji sukob u parlamentu posljedica frustracije poslanika SNSD-a, te da je "predsjednik parlamenta Republike Srpske Igor Radojičić reagovao kao predsjednik Narodne skupštine kojeg je Klub poslanika SDS-a pozdravio aplauzom". 

"Od tog trenutka dio isfrustriranih poslanika SNSD-a napustio je skupštinsku salu sa premijerom Željkom Cvijanović, a dio koji je ostao počeo je verbalno da vrijeđa poslanike SDS-a", rekao je Govedarica novinarima. 

Govedarica je rekao da je i on jedan od poslanika koje je vrijeđao poslanik SNSD-a Milan Kovač. 

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da SDS insistira da se robne rezerve u preduzećima Srpske stave u funkciju naroda koji je postradao u poplavama. 

"Jedno od preduzeća je `Farmaland` koje je dobilo 10 miliona KM od Robnih rezervi Srpske, a kojih nema na stanju", rekao je Stanić. 

Govoreći o incidentu, koji se desio u parlamentu Srpske između njega i poslanika SNSD-a Milana Kovača i Siniše Dodika, Stanić je istakao da nije riječ ni o kakvom fizičkom obračunu, već da su mu Dodik i Kovač pominjali porodicu. 

Stanić je potvrdio da je njegovo preduzeće ispeklo 10.000 vekni hljeba prema pisanom nalogu Robnih rezervi Republike Srpske i za to isporučilo fakturu, dok je ono što je poklanjao slao posredstvom Crvenog krsta.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog