Vijesti

Jovičić uručio zahvalnice za pomoć tokom poplava

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ocijenio je da bi žrtve i materijalna šteta od poplava bile mnogo veće da se prvi u pomoć nisu odazvali članovi rafting, ronilačkih, kajak i dajak klubova, te alpinističkih i ribolovačkih klubova, kao i Helikopterskog servisa i Unije studenata Srpske, pored MUP-a Srpske i Oružanih snaga BiH.

Jovičić je rekao novinarima u Banjaluci, nakon prijema i uručivanja zahvalnica predstavnicima ovih klubova i udruženja, da je organizovao druženje sa njima da bi im zahvalio na pomoći tokom poplava.

"Ovo je najmanje što smo mogli učiniti da se predstavnicima sportskih klubova i nevladinih organizacija zahvalimo na pomoći tokom poplava", dodao je Jovičić. 

Predsjednik Ronilačkog kluba "Buk" iz Banjaluke Boris Trninić ocijenio je da su ovi klubovi sa MUP-om odradili human posao za ugrožene građane i zahvalio ministru i MUP-u na priznanju, ali i kolegama na iskazanoj solidarnosti. 

"Nadam se da nam se ovakve nepogode više neće dešavati, ali i ako se ponove zna se na koga se može računati, na Ronički klub `Buk` i sve ostale koji su učestvovali u spašavanju od poplava", istakao je Trninić. 

Predstavnik Rafting kluba "Una akva" iz Bihaća Armin Amidžić rekao je da je sa kolegama iz kluba samonicijativno, o vlastitom trošku, otišao u Doboj da bi pomogao građanima tokom poplava. 

Ovom prilikom zahvalnice su uručene predstavnicima klubova iz Banjaluke, Bihaća, Foče, Bratunca, Rudog, Bijeljine, Zvornika, Šamca i Trebinja.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog