Vijesti

Dodik prihvatio inicijativu za osnivanje opštine Stanari

Prihvatajući inicijativu Odbora o osnivanju opštine Stanari koja je upućena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjednik će uputiti Narodnoj skupštini Republike Srpske Prijedlog zakona o osnivanju opštine Stanari. Zakonom o osnivanju Opštine Stanari će se, između ostalog, urediti osnivanje, područje, nadležnosti, organi, izbor organa i finansiranje Opštine Stanari, saopšteno je iz njegovo kabineta.

Istovremeno će biti upućen u zakonodavnu proceduru i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske kako bi se obezbijedilo istovremeno stupanje na snagu ovog zakona i Zakona o osnivanju Opštine Stanari.

 Razlozi koji su navedeni od strane  Inicijativnog Odbora, a koje je uvažio predsjednik su potreba da se izgrade i urbanizuju Stanari kao centar između Doboja i Prnjavora, odnosno Dervente i Teslića, i koji ima sve geostrateške i prirodne pretpostavke da postane opština po evropskim standardima, čiji će stanovnici ostvarivati svoja prava i graditi svoju budućnost direktnim učešćem u radu ove lokalne zajednice.

Navodi se i da će donošenje ovog zakona stvoriti pozitivan ambijent po materijalni i svaki drugi položaj građana, preduzeća i drugih organizacija u obnovljenoj opštini Stanari.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog