Mundijal 2014

"Oranje" nam opet priredilo goleadu

Holanđani su ušli mekano u meč i to ih je uvelo u problem u jednom trenutku. Australija je do dvadesetog minuta bila nešto konkretnija i rastrčanija, a onda je Roben uzeo loptu, ušao u šesnaesterac krenuo u lijevo i odmah rotirao desno i doveo Holanđane u vođstvo.

Činilo se da stvari dolaze na svoje mjesto, ali već slijedeći napad Australije, minut nakon gola Holanđana, Tim Kejhil postiže evro-gol-"bomba" pod prečku sa 15-ak metara-e to sigurno "oranje" nije ukalkulisalo kad su spremali meč.

U drugo poluvrijeme "soccerosi" ulaze bolje, izborili su jedanaesterac, kojeg je realizovao u 54. minutu. Sada je Holandija bila u problemu. Ali na kratko, u 58 minutu nakon izmjene pasova sa robenom, Van Persi rezolutnim udracem donosi izjednačenje. Nakon toga Holanđani kreću u totalnu ofanzivu -"totalnim fudbalom "(svojim izumom). 

Luj Van Gal uvodi novog vunderkinda Memfisa Depaja u igru, a ovaj mu uzvraća tako što u 68. minuti dovodi u prednost narandžaste, koji su ovaj meč igrali u plavoj kombinaciji, i postavlja konačnih 3:2 za Holandiju.

Inače što se tiče Holandije nakon Van Persijevog "vanzemaljskog" gola Španiji u prvom kolu zavladalo je totalno ludilo u svijetu-"persingovanje".

Piše: Srđan Šekara

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog