Region

Vlada da izvrši promjene u policiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je od Vlade Srbije da na "odgovorna mjesta u policiji postavi iskrene borce protiv kriminala", jer adekvatna borba protiv korupcije nije moguća zbog neprofesionalnog odnosa pojedinaca iz policije.

Predsjednik Srbije je u obraćanju naciji putem Radio-televizije Srbije poručio da je potrebno nastaviti reforme u policiji i stvoriti modernu, depolitizovanu i efikasnu policiju koja će da služi narodu.

Nikolić je istakao da on, građani i Vlada Srbije nisu zadovoljni borbom protiv kriminala u samoj policiji i "iskorenjivanjem zla narkodilera i narkokartela".

"U borbi protiv tog zla, koje uništava naše društvo i decu, nisu postignuti nikakvi značajniji rezltati u poslednjem periodu, očigledno zato što te kriminalne grupe imaju svoje saradnike, doušnike i saučesnike u samom MUP-u i tako uspevaju da izbegnu suočavanje sa zakonom", rekao je Nikolić.

Sa druge strane, kaže on, postoji veliki broj policajaca koji nesebično žrtvuju svoj život, pa je zbog njih važno da se MUP vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde.

"Zato tražim od Vlade da postavljanjem iskrenih boraca protiv kriminala obezbedi da odgovorni rade posao koji im je poveren. Policija ne sme da se služi medijskim manipulacijama, da deluje po samovolji visokih činova ili pod pritiskom političke vlasti", rekao je Nikolić.

Izrazivši uvjerenje da će "Vlada Srbije da reaguje efikasno", Nikolić je zatražio da ga Vlada izvjesti o preduzetim mjerama, kako bi se o tom izvjetaju izjasnio i Savjet za nacionalnu bezbjednost.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog