Vijesti

Plate u skladu sa zakonom i zaključcima vlade

Sve plate u Kliničkom centru Banjaluka u skladu su sa Zakonom o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske i sa Zaključkom Vlade Republike Srpske od 23. januara, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Obračun plata za sve radnike banjalučkog Kliničkog centra u skladu je sa vladinim Zaključkom i na odobrenje Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite dostavlja se do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

Iz Kliničkog centra Banjaluka naglašavaju da je svaka plata od januarskog Zaključka Vlade na vrijeme dostavljena Ministarstvu, po čijem odobrenju je realizovana isplata. 

U saopštenju se ističe da je obračun plata za maj Klinički centar Banjaluka dostavio 15. juna Ministarstvu, od kojeg je nakon pisanja pojedinih medija o kršenju Zaključka Vlade i navodnom "prekoračenju" zatražio da se izjasni o predloženom obračunu za maj. 

"Prema odgovoru koji je Kliničkom centru Banjaluka stigao juče, 20. juna, Ministarstvo ni na predloženi obračun plata za maj nije imalo primjedbe i sugestije", navodi se u saopštenju Kliničkog centra Banjaluka. 

Zaključkom Vlade Republike Srpske od 23. januara ni u jednom dijelu nije propisano ograničenje plata direktora javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj na 3.000 KM.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog