Vijesti

Prijaviti nezakonitosti u radu carinskih i poreskih organa

Tužilaštvo BiH, nakon akcije "Pandora", pozvalo je građane i pravne subjekte da prijavljuju nezakonitosti u radu carinskih i poreskih organa, kao i ostalih institucija.

Iz Tužilaštva BiH poručuju da nastavljaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u kojoj, kako navode, nema i neće biti nedodirljivih. 

Pred zakonom su svi jednaki i svi počinitelji krivičnih djela, za koja postoje dokazi, biće procesuirani bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju, te trenutni položaj ili funkciju koju obnašaju, navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se podsjeća da je Tužilaštvo BiH zajedno sa policijskim agencijama u proteklih nekoliko dana provelo akciju "Pandora" koja se odnosi na višemilionske zloupotrebe. 

Te zloupotrebe, kako se navodi, počinili su osumnjičeni iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH sa više osoba i preduzeća, te tako nanijeli veliku štetu budžetu i građanima BiH. 

Iz Tužilaštva BiH ističu da su odlučni u borbi protiv korupcije, organizovanog i finansijskog kriminala. 

Pozivamo sve građane i pravne subjekte da budu partneri Tužilaštva BiH da slobodno prijavljuju sve oblike korupcije, daju svjedočenja i učestvuju u krivičnom gonjenu odgovornih osoba, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH, odakle napominju da organizovani kriminal i korupcija nanose štetu svim građanima BiH. 

Počinioci i krivična djela mogu se prijaviti putem telefona Tužilaštva BiH 033/707-200 ili putem zvanične mejl adrese info@tuzilastvobih.gov.ba. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog