Vijesti

Sve plate u Kliničkom centru Banjaluka odobrene u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS

Sve plate u Kliničkom centru Banjaluka u skladu su sa Zakonom o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske (što je najviši pravni akt koji uređuje način obračuna plata u javnim zdravstvenim ustanovama), kao i u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske od 23. januara 2014. godine, rečeno je u saopštenju Kliničkog centra Banjaluka.

Obračun plata za sve radnike Kliničkog centra Banjaluka za svaki mjesec, u skladu sa Zaključkom Vlade iz januara ove godine, dostavlja se do 15. u mjesecu za prethodni mjesec na odobrenje Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Svaka plata od januarskog Zaključka Vlade na vrijeme je dostavljena Ministarstvu i svaka isplata za svaki mjesec realizovana je nakon odobrenja Ministarstva, navodi se u saopštenju.

„Klinički centar Banjaluka, koji je 15. juna Ministarstvu dostavio obračun plata za maj, nakon pisanja pojedinih medija o kršenju Zaključka Vlade i navodnom „prekoračenju“, zatražio je od Ministarstva da se izjasni o predloženom obračunu za maj. Prema odgovoru koji je Kliničkom centru Banjaluka stigao juče, 20. juna, Ministarstvo ni na predloženi obračun plata za maj nije imalo primjedbe i sugestije“, izjavili su iz Kliničkog centra Banjaluka.

Dodali su da, Zaključkom Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-83/14 od 23. januara 2014. godine, na koji se u javnosti poziva u tvrdnjama o prekoračenju ograničenja za direktore zdravstvenih ustanova, ni u jednom dijelu nije propisano ograničenje plata direktora javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj na 3000 KM.

izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog