Vijesti

Brčko: Radove na savskom nasipu završiti do jeseni

Radovi na savskom nasipu u Vučilovcu, koji od poplava brani grad Brčko, moraju biti završeni do jeseni, upozorio je danas šef Kriznog štaba distrikta Brčko Uroš Vojnović.

"Ukoliko bi ponovo došlo do izlivanja Save iz riječnog korita, voda tada ne bi nadirala u pravcu Kopanica, kako se dogodilo u maju, nego prema Krepšiću i Goricama", napomenuo je Vojnović na vanrednoj sjednici Vlade distrikta Brčko. 

On je rekao da procjenu uslova za povratak evakuisane stoke u naselje Vučilovac treba da izvrši veterinarska inspekcija.

U saopštenju iz Vlade saopšteno je da će neutrošenih 500.000 KM za avionsko zaprašivanje komaraca biti dodato sredstvima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji. 

Vlada distrikta Brčko priprema smjernice za radnu verziju zakonskog akta koji se odnosi na izgradnju novih stambenih objekata u zamjenu za uništene u poplavama i na rekonstrukciju oštećenih kuća. 

I sjednici Vlade distrikta konstatovano je da je higijensko-epidemiološka situacija na teritoriji ove lokalne zajednice stabilna. 

izvor: Srna 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog