Vijesti

Saradnjom do unaprijeđenja borbe protiv organizovanog kriminala

PALE- Na sastanku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislava Jovičića, direktora Policije Gojka Vasića i predstavnika tužilaštava Srpske sa direktorom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Goranom Zupcem utvrđeni su zaključci na osnovu kojih će biti unaprijeđena borba protiv organizovanog kriminala, što uključuje i nova hapšenja.

"Naši zaključci, pošto je sastanak bio zatvoren za javnost, samo su za nas. Tokom sastanka razgovarali smo o borbi protiv organizovanog kriminala i drugim vidovima kriminaliteta, a posebno o zajedničkim akcijama policije i tužilaštva protiv organizovanog i privrednog kriminala", rekao je Jovičić novinarima na Palama nakon sastanka. 

Jovičić je rekao da su na sastanku, osim utvrđivanja zaključaka, razmijenjena iskustva i određene informacije, te izvršena analiza dosadašnjih mjera i aktivnosti, nakon čega je utvrđen konkretan plan budućih aktivnosti. 

Glani tužilac Republike Srpske Mahmud Švraka ocijenio je da je saradnja policije i tužilaštva dobra i korektna i najavio nova hapšenja u zajedničkim akcijama protiv organizovanog kriminala, ali nije iznosio detalje. 

Na sastanku, koji je bio posvećen borbi protiv organizovanog kriminala, učestvovali su i načelnici uprava policije i kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske Darko Ćulum i Zoran Mandić, načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević, kao i predstavnici Javnog i Specijalnog tužilaštva Srpske, te Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog